Proiectul este implementat de SOV Consulting, în calitate de beneficiar împreună cu partenerul Asociația Întreprinzătorilor Maramureș. Aria de implementare este Regiunea Nord Vest (județele: Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bihor, Sălaj și Bistrița-Năsăud). Perioada de implementare a proiectului Stagii de practică pentru studenți în Regiunea Nord Vest are o durată de 24 luni.
1. Obiectivul proeictului:
Obiectivul general al proiectului este creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și nonuniversitar care își găsesc un loc de muncă ca urmare a îmbunătățirii nivelului de competențe profesionale practice și socio-personale pentru 322 persoane din Regiunea Nord Vest (Județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bihor, Sălaj, Bistrița-Năsăud), participanți la stagii de practică în intreprinderi care activează în domeniile identificate conform SNC și SNCDI. Totodată este vizată creșterea rolului de partener educational al mediului privat din regiunile vizate.
2. Componența și structura grupului țintă:
Grupul țintă care va participa la acest program este format din 322 studenți, beneficiind de măsuri de sprijin în cadrul proiectului după cum urmează:
– 40 de studenți din regiunea Nord Vest participă la stagii de practică în țări UE;
– 126 de studenți își găsesc un loc de muncă la încetarea calității de participant;
– Servicii de catering pe toată durata stegiului de practică.
3. Criterii de eligibilitate:
Grupul tinta este format din 322 de persoane care indeplinesc simultan urmatoarele criterii:
– Au domiciliul in Regiunea de dezvoltare Nord Vest, respectiv județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bihor, Salaj, Bistrița-Năsăud;
– Fac dovada ca sunt Studenți (ISCED 5 – 7);
– Fac dovada ca nu sunt implicați în alte proiecte cu finanțare europeană.
4. Beneficiile grupului țintă
• Facilitarea inserției studenților în context socio-profesionale viitoare.
• Asigurarea unui mediu de lucru inclusiv nediscriminatoriu, care generează eficiența în procesul productiv.
• Creșterea bagajului profesional al viitorilor angajați, dăruindu-le acestora competențe care să le faciliteze accesul la locuri de muncă mai bine plătite.
• Facilitarea tranziției de la cunoștințele teoretice la punerea acestora în aplicare.
• Beneficiari finali vor putea să își realizeze/actualizeze CV-ul, să se adapteze activității lucrative cu echipamente și utilaje tehnologice, vor putea să analizeze ofertele de pe piața muncii în scopul fundamentării deciziei de căutare a unui nou loc de muncă, să fie informații cu privire la drepturile și obligațiile ce decurg din calitatea de angajat.
Tel.: +40.747.078.269; Fax: +40.262.212.345;
E-mail: office@patronatmm.ro; Website: www.patronatmm.ro